Presentation

 

Jag Inge Hansen Pettersson köpte första PBGV 1987 efter att jag sett rasen på en jakthunds utställning, där jag var med min korthåriga vorsteh Duke som förövrigt blev BIS-2. Best in Show blev just en PBGV och jag föll pladask, en sån ville jag ha, min man Göran Pettersson och jag hade under en längre tid pratat om att skaffa oss en drivande hund, nu visste jag vad det skulle vara för ras !!

Kontakt togs för inköp av en PBGV, vilket visade sig inte vara så lätt, då det var stor efterfrågan på valpar, då fler än vi fått upp ögonen för denna trevliga ras. 1987 fick vi då äntligen den första, tiken Edeängs Ilisa 1988 kom Trogens Huldra och 1990 Trogens Jöns Bock och sedan har det bara fortsatt.

Kenneln har idag SBaK´s Jaktuppfödarpris i GULD och SBaK´s Jaktavelspris i Guld, Silver och Brons samt Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris och Bruksavelspris flertal gånger.

Jag var med att starta upp rasklubben för PBGV 1992 och var dess ordföranden i ett antal år under 90-talet. I 10 år satt jag tillsammans med 1-2 andra som avelsråd och har varit med om att göra två raskompendium och utformat grunden till dagens RAS = Rasspecifik Avelsstrategi, som är en handlingsplan för aveln inom en specifik ras i vårt fall PBGV.
Rasklubben jobbade på med bl.a helgträffar, som var mycket omtyckta och välbesökta, full fart hela dagarna med trimning, viltspår, hur går det till på drevprov/utställning ibland inbjuden föreläsare och en inoff. utställning, gemensam middag på kvällen. Härlig gemenskap och många var vi som jobbade. Göran är utbildad jaktprovsdomare för stående fågelhundar och drivande hundar och varit med i både vorsteh-och bassetklubbens styrelser. Själv är jag utbildad ringsekreterare och CUA samt dömer inofficiella hundutställningar.

Jag trappade ner under ett antal år, och var inne på att sluta föda upp, men det gick inte att överge denna härliga ras, så nu fortsätter VÄNTANS ett tag till, därav bl.a. denna sida, där det är fritt att ta del av tips och info om rasen. / Inge 

Välkommen till Väntans 
Inge Hansen Pettersson
+46 (0)739 373774
Skaraborg

KONTAKT: Se under valpar

 

Uppdaterat: 5/2 -2023*


VÄNTANS KENNEL INNEHAR
SKK's Bruksuppfödarpris:
1997 - 2003 - 2007 - 2013 - 2019
SKK's Bruksavelspris:
1997 - 2003 - 2007

Svenska Bassetklubbens 
JaktAvelsPris & JaktUppfödarePris i GULD